onsdag 26 augusti 2015

18/8-15 Gappohytta-Rostahytta, 20 km

18/8-15 Gappohytta-Rostahytta, 20 km
Fjällfararnas gröna band: dag 2

Richard är mannen som lär mig och Julia hur man ska göra eller snarare hur man inte ska göra genom att visa på mindre bra exempel. För att börja med en viktiga lärdomar han kommit med när det kommer till mygghattar. 1. Snyt inte näsan utan att först ta upp nätet från ansiktet. 2. Det är svårt att äta med sked utan först ta upp nätet från ansiktet. 

Det vackra vädret har hållit i sig även idag. Vägen till Rosthytta var sagolikt vacker med det tog oss väldigt lång tid. Julia och Richard kämpar verkligen på bra! Det var inte bara enkelt att gå genom isdalen. Richard hade det tufft i backarna mycket tack vare att han gjort illa foten nån vecka innan vi startade och för Julia vars ena känga bestämt sig för att lägga av redan dag 2... Hela sulan lossnade! 

Flera vattendrag har vi varit tvungna att vada över idag. Men det har fungerat fint! 

Vega och Bounty är väldigt duktiga. Nån liten kilometer innan Rostahytta var det säkert 1000 renar, minst. Men hundarna skötte sig exemplariskt! 

Igår var det två större sällskap i Gappohytta, en grupp på 18 och en på 16. Den större av dom grupperna fanns på Rostahytta när vi kom dit. Richard fick sig en sällskap och jag, Julia och hudarna sov i tält utanför. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar