måndag 23 januari 2012

Nio dagar kvar...

Dags för en liten uppdatering så här i slutet av förberedelse fasen. Alla förberedelser har gått bra och enligt planen. Bortsett från en liten förkylning som jag hoppas ska vara borta snart.
Det är 9 dagar kvar till mitt och Vegas äventyr, eller tur som vi valt att kalla det börjar.
De sista tossorna blev färdigsydda i helgen, nu har hon 100 stycken. Kommer nog behövas så många, de är ganska svårt att få dem att sitta kvar när det är mycket snö och de slits på asfalt. Jag har även sytt ett par fotpåsar/lägerskor till mig själv. Jag tejpade sömmarna på mina fotpåsar och de verkar ha gjort susen. Jag fyllde dem med vatten och inte en droppe läckte ut, så nu hoppas jag att inte en droppe läcker in heller :) Vill någon ha mönstret, säg till :)

Mina fotpåsar och Vegas tossor :)


All min mat är färdigpaketerad och uppdelad i kartonger som ska skickas till de olika depåställena.
Många plastpåsar har fyllts och mycket mat har fördelats. Tur att jag fått bra hjälp hemifrån! Utan familjen hade det inte varit möjligt, det hade i alla fall varit svårare, för mig att ge mig ut på denna tur. 

På fredag ska jag hämta all hundmat till Vega.  Med hjälp och samråd av ejra djurklinik har jag bestämt mig för att Vega ska få äta ett Hill's foder. Hon kommer att få äta deras Performance foder och deras prescription diet burkmat i tillägg. Kommer att skriva mer om fodret längre fram.
Sen ska jag införskaffa det sista som saknas för mig på apoteket. Det är lite olika salvor/krämer och tabletter som behövs. Mycket kan hända och de gäller att vara förberedd på allt!

Idag fyllde jag och Vega våra pulkor och begav oss ut på en tur här hemma. Snön var djup och bar dåligt. Men min kämpe Vega klagade inte för det. Hon hade ca 20 kilo i sin pulka, jag hade ca 50 kilo. Med stighudar gick det väldigt bra. Utan vart det lite baktungt. Vi båda drog alltså mer än vad vi kommer att göra huvudparten av turen. Vi gick inte så långt däremot, ca 8 km, förkylningen jag haft har inte lagt sig helt än. Så jag tänker att det är bäst att ta det lugnt tills den gjort det. Dixie var också med, men hon fick gå lös. Tror hon kommer sakna mig och Vega när vi är ute, vi kommer sakna henne.

En bild på skägget. Från och med torsdag blir det skäggfritt för en tid framöver. För mycket snö och is fastnar i det för att det ska vara bra för henne.

Några av depåkartongerna..

Nya kapellet, SuperVega och Dixie.

Har du tänkt att bara stå där?! I så fall kan jag lika gärna gå förbi.

Min skugga.

Vackra Dixie.

Det var verkligen en helt fantastisk vinterdag idag <3

Lite äldre bild från en härlig tur i Edsåsdalen

Jag och mina kämpar :)

6 kommentarer:

 1. Ser verkligen fram emot att följa er på denna tur också....Kramelikram ifrån Arrie och mig

  SvaraRadera
 2. Go tur, ser fram mot att följa dig (er) i år igen.

  SvaraRadera
 3. Lycka till och God tur. Kram till er båda från Kersti

  SvaraRadera
 4. Hej! Har du kvar mönstret till Vegas tossor? Vår franska briard Allan har en del problem med snö som fastnar i tassarna...
  /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag gjorde dem av enklaste modell. Jag vek en tygbit på längden så att den räckte till precis under sporren (heter det så). För är de högre så har de en förmåga att glida av. Sen så måste de vara lite bredare än tassen som den spretar när dem går. På den ena sidan sydde jag sen fast ett kardborreband högst upp. Den ena av kardborrebitarna sätter du bara fast en cm på den andra som ska sys fast helt och hållet. Sen sydde jag bara igen med två raksömmar, en på var sida. (Man kan snedda för hörnen längst ner) Sen så var det klart! :) Lycka till! Hör av dig igen om du inte förstod hur jag menar.

   Radera
  2. tack! jag tror mamma köpte tossor, men det kan alltid vara bra att ha en beskrivning i framtiden! :)

   Radera