måndag 19 december 2011

43 dagar kvar- Sverige Runt

Nu är det alltså bara 43 dagar kvar tills min tur ska börja! Jag är spänd, nervös och förväntansfull. Många känslor i omlopp, men det ska bli härligt att få börja. Har varit och är mycket planering, så det känns bra att snart få komma igång :)

Idag var jag inne i Östersund och införskaffade en del grejer jag saknar eller har tänkt byta ut. Till Vega köpte jag Spensalva till tassarna och glansspray (för man och svans på häst, den ska förhoppningsvis göra att inte snön fastnar i pälsen).

Listan på allt som behöver följa med på turen är lång. Men som tur är börjar det mesta på att vara avbockat! Fick samtal idag från addnature idag om maten, som jag köper genom dem. 11 olika rätter vart det tillslut, inte helt lätt att vara vegetarian. Eller man måste tänka lite mer när man är det och planera lite extra, samt vara beredd på mindre variation. De frystorkade vegetariska alternativen ligger tyvärr väldigt lågt i fett- och proteininnehåll. Ofta 50 % av vad de rätterna med kött innehåller. För att få i mig tillräckligt med fett så ska jag tillsätta olja i maten (rapsoljan smakar minst så det får bli den. I vissa rätter kommer jag också blanda i kokoksmjölkspulver, tillsätter man vatten till det blir det som vanlig kokosmjölk). Proteinet kompletterar jag med mikroalger och sojaprotein. Spirulina alger består till 60-70% (!) protein. Totalt kommer jag att behöva få i mig 2-4 tsk av dessa produkter för att kosten ska bli komplett.

Till frukost kommer jag variera mellan havregrynsgröt och fullkornsvälling med torkade frukter. Som tur är har mamma lovat mig att hjälpa till med dem, det är några som kommer att behövas. Alltså blir det mycket som ska portioneras i påsar, likaså ska hon hjälpa mig att dela upp hundmaten till Vega. Allt sånt måste jag snart bli klar med, så att jag kan skicka det som ska ut till depåerna.

Nya damasker och några vallor samt våtservetter har jag också investerat i. Kommer gå ett helt gäng våtservetter som jag inte kommer att ha tillgång till någon dusch långa perioder. Men snö och vanlig tvål fungerar också fint :)


Sist men inte minst köpte jag också en minidator idag, så jag har något att blogga ifrån. net1 är den internetoperatör som har bäst täckning i Sverige, så dem ska med :)

Det tält jag ska ha under turen är hillebergs Nammatj 2, en tältmodell jag använt i princip alla gånger jag varit ute och turat.

Det som saknas nu är främst reparationsutrustning, medicin-/hygienprylar och några klädesplagg, sen har jag ännu inte bestämt vilket kök jag ska använda. Det lutar just nu åt Optimus Hiker +. Hela utrustningslistan kommer så småningom att komma upp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar