torsdag 13 september 2012

Tjeckien: Dag 3

Dag 3: Adrspach och Teplicke skaly

-->
Idag har vi varit i Adrspach och Teplicke Skaly hela dagen. Vi började med att kolla på flera  av bergs-o ch klippformationerna  i Adrspach innan vi vandrade vidare till Teplické Skaly.

Vädret var bättre än igår, men regnet hade inte helt gett upp. Men idag var det iaf bara småskurar som kom och gick.

Här i Tjeckien finns det jättemånga möjligheter till vacker vandring. Lederna är välskötta och välmarkerade. Leden vi gick mellan de båda platserna var supervacker och sjukt mysig. Det var lite som om man hamnat på en plats där sagor utspelar sig. Nedan kommer flera bilder från dessa platser.

Adrspach och Teplicke skaly är välkända för sina speciella klippor, det finns både som fristående "monument" och flera på raken som tillsammans bildar labyrinter. Klipporna har också på något märkligt vis av naturen lyckats formats till så att de liknar flera olika saker såsom en lejoninna, en björn, en jägare, ett par tvillingar, ett älskande par, igelkott på en groda, elefanter samt mycket mera! Helt galet :)
Liknande miljö har jag aldrig varit i. Man kan gå omkring hur länge som helst och titta samt fascineras över de olika formationerna/klipporna som uppkom efter isen drog sig tillbaka efter istidens slut. De är gjorda av sandsten och är uppemot 60 (!) meter höga. 
Handsken

Ingång till en av labyrinterna


Elefanter

Lejoninnan
Tandpetaren


Björnen (NB denna fanns det inte heller någon skylt till, men ser du den?)Jättens shorts (och minis...)

Hästen

På vägen tillbaka tog vi detta söta lilla tåg

Vi framför husbilen :)

Vi hittade äpplen längs vägen, David stannade bilen och jag sträckte mig ut för att plocka :)
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar