måndag 30 december 2013

Tur i Ullådalen

Idag åkte jag och hundarna upp till Ullådalen för att gå lite på tur. Det må vara slutet av december men temperaturen lurade mig nästan till att tro att det är vår. Solen är inte uppe särskilt länge, men jag inbillade mig att den värmde medan den var framme!

Längs några av lederna var snön mer eller mindre orörd och och nattens snöfall gjorde det hela ännu lite bättre. Andra leder var betydligt flitigare använda, där var det mest bara is. Det har väl kanske sin charm det med, farten ökar markant iaf ;)

Jag måste säga att småhundarna har en fin utvecklingskurva när det kommer till att ta sig fram i snö! :)


 

Tidningen ShapeUp

Idag släpptes det första numret av tidningen ShapeUp, "Ditt nya magasin om träning, hälsa och skönhet". På sidan 31 hittade man igen mig :)




 

söndag 29 december 2013

Dragfilmer :)



Våffeltur till Lillåstugan.

Idag så skidade jag, Emelie och hundarna från ullådalen till lillåstugan för att äta våfflor. En kär vän reagerade så här på vårt utflyktsmål "Lillåstugan = Stadsutflykt och med hundar förstår jag .. hm som en promenad på Djurgården en söndag kan man ju säga".
En härlig vinterdag med för många plusgrader. Föret extremt isigt, det ger en hög och fin fart ;) våfflorna var frasiga och goda, serverade med hjortronsylt och grädde. Ett tips om man ska skida dit, kontanter! Som tur var hade jag några långt ner i plånboken :)

Det är bara 2,1 km till Lillåstugan, alltså dryga 4 km fram och tillbaka. Därför följde jag och hundarna en annan led när vi kom tillbaka till parkeringen för att få några fler km tillryggalagda. 

Underbar dag!





Bounty retsticka...

Skidtur runt välliste

Har så smått börja lära upp mina små hjärtan att vara med mig och Vega på skidturer. Min fantastiska och helt underbara vän Emelie är här nu. Igår begav vi oss ut på tur runt välliste. Väldigt dåligt före bitvis och en hel del vind mellan varven. Men trevligt hade vi det. Bounty gjorde sitt bästa för att söka skydd från vinden. Hon rullade ihop sig till en boll under trädrötter och vid stora stenar. Till sist hoppade hon rätt upp i min famn istället för att krypa in under min jacka. Där låg hon sen nöjt resten av turen :)





Morgonpromenad

Morgonpromenad! Nu väntar längdåkning med Vega :) tyvärr har den mesta av snön försvunnit här hemma så måste bege mig västerut..