söndag 30 juni 2013

Blanktjärnsrundan

Igår var jag och klättrade på Frösöberget tillsammans med Sara Björk och Malin Göransson. Det kändes att det var ett tag sedan sist (januari i Spanien). Men så roligt det var! Vädergudarna var på vår sida så vi hade uppehåll hela dagen :)


Idag åkte jag och Malin G. till Vålådalen för lite vandring i det underbara vädret. Tillsammans med alla hundarna gick vi Blanktjärnsrundan. En perfekt liten tur på 12 km.





fredag 28 juni 2013

Tur till Grofjällets topp

Min underbara vän Emelie Ljungman är åter i Jämtland! Tyvärr klaffar inte våra scheman särskilt bra, men vi ska se till att ses så mycket vi kan iaf. Den 27-28 jobbade jag natt, men för att kunna ses så mycket som möjligt hämtade jag henne i Östersund den 27 efter Bountys valpkurs. Sen körde jag henne hem till mig innan jag fortsatte till Järpen på jobb. När jag kom hem på morgonen lade jag mig för att sova en stund sen åkte vi till Edsåsdalen för att vandra lite. Vi gick upp till Grofjällets topp, det är inte en tur jag rekommenderar någon så här års. När det inte var superblött så var det extremt snårigt. Hundarna fastnade i riset *ofta. Trevligt hade vi iaf och det är det viktigaste :)


söndag 23 juni 2013

Bountys första fjälltur. Sylarna-Storulvån

Den här turen blev "bara" en kort två dagars tur, 16 km upp till Sylarna och sedan tillbaka samma väg till Storulvån igen. Vi hade det super trevligt :)




lördag 22 juni 2013

Bountys första fjälltur. Storulvån-Sylarna

Det ska börjas i tid heter det ju, så lika bra att ta med Bounty på fjälltur så tidigt som möjligt. För alla som tänker redan här att det inte är bra för valpar att gå mycket kan jag lugna. Bounty gick INTE hela vägen själv, hon blev buren en hel del.
Hur som haver så vandrade jag med Anders Sahlin, Sara Björk och Malin Göransson upp till Sylarnas fjällstation på midsommardagen. Alla hundar var så klart med.
Vädret var inte det bästa men långt ifrån det sämsta, rätt behagligt att vandra i. Regnet lurade i luften, men det stannade mest där.

Hundar på löpande band.

torsdag 20 juni 2013

Däckdragningen har börjat om :)

Efter ett års uppehåll med däckdragning är den nu igång igen, det känns bra tycker både jag och Vega :D

måndag 17 juni 2013

Bus i solen

Idag fick vi träffa lilla Soffie igen! Gerda tittade förbi en sväng :) Vädret var betydligt bättre idag, så alla hundar lekte och busade.







Kan min mamma ligga på Vega så kan jag sitta på henne.

söndag 16 juni 2013

Mini släktträff

Soffie heter den minsta valpen från kullen. Hon flyttade till Edsåsdalen, idag var jag Yoda och Bounty dit och hälsade på. Det var väldigt trevligt att träffa Gerda med familj :) Vi tog en promenad tillsammans med alla hennes hundar. Regnet vräkte ner, så Yoda valde att stanna i bilen. I bilen stod Bountys bur, där kröp hon in och sov under tiden.

Bounty, Yoda och Soffie.

måndag 10 juni 2013

Mera promenader

Att gå med alla fyra hundarna kopplade är inte helt lätt. Men nu har jag funnit lösningen! Jag måste göra som jag gjorde i Spanien. Jag får fästa Yoda i Vegas sele, så får Vega gå med Yoda så går jag med Bounty och Dixie :)



lördag 8 juni 2013

Förändringar i gruppen

Yodas valpar föddes den 22 februari. Jag sålde alla valpar som ni som följer bloggen vet. Men så igår hörde en av valpköparna av sig. Bountys nya familj kunde inte längre ha henne kvar pga ändrad familjesituation. Så idag, efter morgonpromenaden, åkte jag in till Östersund för att hämta hem henne. Hon är en jättemysig och trevlig valp på alla sätt och hon vart verkligen jätteglad över att få se sin kära mamma igen.


 Filmklipp från lek:








fredag 7 juni 2013

promenad och cykeltur

Började dagen med en härlig promenad med hundarna. Sen plockade jag fram cykeln för en premiärcykeltur! 27 km cyklade jag hem till mamma för att äta middag. Gårdagens rester från Julias studentskiva. Lätt värt det! Efter maten var det bara att med trötta ben hoppa på cykeln igen och cykla hem.








 

torsdag 6 juni 2013

Promenad

Sveriges nationaldag. Vad passar då bättre en långpromenad i svensk vacker natur?

En blomma bland blommorna.


Årets första dopp! (för vissa iaf, Yoda lite mer skeptisk till vattnet)


Hopp och bus på myren.

Passade på att plocka lite blommor också.