torsdag 25 oktober 2012

Suljätten

Dagen efter kajakturen bestämde vi oss för en tur till fjäll. Eftersom det är mycket snö på vissa utav dem fick vi vara taktiska och välja ett fjäll som inte är allt för högt. Vi bestämde oss därför för Suljätten, enligt yr.no hade vi världens förutsättningar för en riktig kanondag, inga moln, ingen vind, ingen nederbörd. Allt det fick vi dessvärre, plus tät dimma! Så väl på toppen så belönades vi inte alls med någon utsikt. Eller sikt för den delen.. Men vi hade en trevlig dag ändå! Som Dixie varit halt till och från nu på slutet så fick hon inte följa med idag (veterinären hittade inget fel, men hon går nu på anti-inflammatoriskt och vila), men Vega och Alice var med plus Elin och Julia :)















 

Kajaktur på Helgesjön

Min tvillingsyster Elin bor i Stockholm, men nyligen var hon hemma och då passade vi på att njuta av underbart jämtlandsfriluftsliv. Den 19 oktober följde Elin med mig och David på sin allra första kajaktur. Vi paddlade en heldag på Helgesjön som ligger alldeles norr om Undersåker. Vi hade en jättemysig och trevlig dag i varierat väder. Självklart hade vi med gofika :) Bla så gjorde jag mandelpannkakor. Receptet på dem är följande:
2 dl mandelmjöl
2 dl turkisk yoghurt/crème fraiche eller liknande
2 ägg
lite salt
Stek och servera sedan varma som vanliga pannkakor eller som här kalla med smör och västerbottenost.











lördag 13 oktober 2012

Kajak i Indalsälven

Idag har jag och David paddlat Kajak i Indalsälven. Vi började i Undersåker och började med att paddla uppströms. På några ställen bar vi kajakerna där det strömmade förmycket för att vi skulle orka paddla upp. Hela dagen har det varit regn och eller snö i luften, så det var inte allt för varmt.. Men när man paddlar blir man ju sjukt varm så det gjorde inte så mycket :) När vi blivit nöjda med att paddla motströms vände vi och följde strömmen istället. Vid svartstrand stannade vi dock lite längre för att kunna leka lite i strömmen. Vi bar uppströms paddlade ner *flera :)






 

Skogspromenad

Något vi gjort en hel del sen vi kom hem är att vandra/ströva omkring i skogarna häromkring. Titta gärna på filmklippet här nedan från en av dessa promenader så får ni se en av Vega talanger, klättra uppför stegar :)


 

Vålåfallet och Blanktjärnarna

Vålåfallet och Blanktjärnarna, Vålådalen

Vackra höstdagar! Älska vackra höstdagar!
Vi började med att gå till Vålåfallet längs sommarleden som går från Vålådalen till Vålåfallet. Jag, David, Vega, Dixie och Alice. Vädret var på vår sida och solen belyste naturen och framhävde alla höstfärger.
När man går till Vålåfallet måste man vada över Lunndörrsån både på vägen dit och tillbaka så klart. Efter några frostnätter är vattnet allt annat än varmt men det gick bra för oss alla fem. Turen från Vålådalen till Vålåfallet är lätt, det är mest platt hela vägen och den går över hed- och myrmarker.

Vid Vålåfallet åt vi lunch innan vi vände tillbaka. Efter att ha vandrat över Lunndörrsån en andra gång genade vi över till "blanktjärnsrundan". Tyvärr hann himlen täckas med moln lagom tills vi var framme vid Blanktjärnarna. Men det var vackert där ändå. Det är vackert där.




 


Kyrkstenen

Kyrkstenen, Vålådalen

Har varit hemma från Tjeckien ett bra tag nu, men inte uppdaterat något här. Men det betyder inte att vi inte varit ute på någon tur :)
En vacker höstdag tog vi en tur till Kyrkstenen i Vålådalen. Vi startade vid Nulltjärn och följde sen sommarleden både upp och ner. Vi hade en supervacker hösttur. Alla fjäll hade höstens fantastiska färger och himlen var blå!

Det blev mammas valp Alice första fjälltur.

När vi kom tillbaka till Vålådalen blev det ett besök på naturum, där är det mycket fint att titta på.